Durmitor Downhill Adventure 2016

WP GPX Maps Greška: GPX datoteka nije pronađena! /home/u411634874/domains/tozabljak.com/public_html/wp-content/uploads/gpx/Durmitor_Enduro_Stuoc_Jezero.gpx

Sportsko planinarski klub “Durmitor Adventure”, uz podršku Nacionalne turističke organizacije narednog vikenda organizuje na Žabljaku, ove godine, promotivno biciklističko takmičenje. Trka “Durmitor Downhill Adventure “ održaće se na uređenim stazana “Bajk parka Štuoc”, gdje će u disciplinama planinskog biciklizma “Downhill” i “Enduro” takmičiti oko 30 planinskih biciklista iz Bosne i Hercegovine, Srbije i iz Crne Gore. Za nedjelju je planirana Fri rajd biciklistička trka sa vrha Savinog kuka pri čemu će učesnici koristiti pješačku stazu sa vrha a u drugom dijelu kamionski put koji se serpentinama pruža ispod žičare “Savin kuk I”, od njenog kraja do početka, i da je u cilju realizacije ove atraktivne discipline imao podršku od uprave Turističkog centra “Durmitor” u čijem je vlasništvu ovo skijalište.

Program takmičenja:
Ove sezone 13. i 14. Avgusta, biciklistički klub Fullcontrol bike i sportski klub Durmitor Adventure organizuju dvodnevnu MTB avanturu na Durmitoru, u okviru Štuoc Bike Park-a! U pitanju je budući bike park, koji se nalazi u neposrednoj blizini Žabljaka i za sada sadrži jednu DH i jednu Enduro stazu. Startna pozicija DH Staze je na oko 1.800 metara nadmorske visine, dužina staze 1,5 km, a visinska razlika iznosi 250m. Radovi na unapređivanju staze se nastavljaju uskoro, kako bi bila spremna do DH vikenda.



Ideje koje su nas pokrenule da organizujemo ovaj događaj su prije svega druženje i promocija staza u okviru Bike Parka Štuoc, tako da vožnja neće biti takmičarskog već revijalnog karaktera. Svim učesnicima biće obezbijeđeni smještaj, hrana i prevoz od podnožja staze do startne lokacije. Za sve one koji žele da produže vikend na Durmitoru, mogu biti organizovane i dodatne aktivnosti, kao što su prolazak kroz Kanjon Nevidio, Zip Line preko kanjona Tare, prsten oko Durmitora – po promotivnim cijenama.

Dodatna napomena: U istom periodu, 70 km od Žabljaka, u blizini Nikšića, održava se Lake Fest. U pitanju je muzički festival na jezeru Krupac, na kojem iz godine u godinu nastupaju sve bolji izvođači. Neki od najavljenih učesnika ove godine su: Manu Chao, Lačni Franz, Kultur Shock, Ritam Nereda, Nikola Vranjković i mnogi drugi… Ukoliko bude zainteresovanih, možemo organizovati i večernji izlet na ovaj festival.

Za više informacija i rezervacije:
Boris Stijepović +381 64 824 84 10 (www.facebook.com/boris.stijepovic) i
Fullcontrol bike (www.facebook.com/FullControlBike)
Sve detaljnije – info na: https://www.facebook.com/events/1730520183854910/