durmitor1@t-com.me +382 52 361 802
Memorijal Danilo Jauković

Memorijal Danilo Jauković

U saradnji sa Vojskom Crne Gore (Klub Vojnih Planinara "Kapetan") i Planinarskim Savezom Crne Gore, uz podršku Pivare "Trebjesa" i Nacionalnog Parka Durmitor, organizovaćemo tradicionalno, 13. i 14. jula pohod na Bobotov kuk, ove godine 39.po redu.
- 13. jula će se položiti vijenac generalu Danilu Jaukoviću, na lokalnom groblju na Žabljaku, potom je planirano okupljanje i druženje planinara uz logorsku vatru u Dobrom dolu.
- 14. jula će se formirati dvije grupe učesnika, od kojih će jedna grupa izvršiti uspon na Bobotov kuk (2524), dok će druga grupa obići Škrčka jezera.

Memorijal je posvećen proslavljenom generalu, narodnom heroju i planinaru Danilu Jaukoviću, koji je svojim načinom života na najbolji način promovisao planine i planinarstvo Crne Gore.

Više informacija možete naći na sajtu Planinarskog saveza:
www.pscg.me i Memorijal_general_Danilo_Jaukovic

Pogledajte i kompletan PROGRAM u pdf formatu

Decenija Nezavisnosti - Hiljadu Godina Državnosti

Obilježavanje desetogodišnjice nezavisnosti

Opština Žabljak u saradnji sa Turističkom Organizacijom Opštine Žabljak, Osnovnom Školom "Dušan Obradović" (Žabljak), Srednjom Školom "17.Septembar" (Žabljak), DOO Sportski Centar Žabljak i Gorskom Službom Spasavanja (Žabljak) organiuju niz prigodnih događaja:

* 19.maj, 20h (Sala Centra za Kulturu Žabljak)- obraćanje Predsjednika
Opštine građanima povodom 21.maja i koncert Zorana Kalezića;

* 20.maj, 16h (Sporstski centar Žabljak) - turnir u malom fudbalu i košarci učenika srednjih škola iz Žabljaka i Pljevalja;

* 22.maj, 9h - planinarski pohod mladih na Savin kuk (okupljanje u podnožju)

DOBRODOŠLI NA ŽABLJAK!!! Svim građanima Crne Gore želimo srećan DAN NEZAVISNOSTI!!!

Reciklažni centar

Žabljak dobio Reciklažni centar

Na Žabljaku je danas otvoren RECIKLAŽNI CENTAR vrijedan 2.4 miliona eura.

Projekat izgradnje transfer stanice i reciklažnog dvorišta u opštini Žabljak realizovan je u saradnji sa Centrom za međunarodni razvoj i saradnju Republike Slovenije, a otvorili su ga Predsjednik Vlade Crne Gore gospodin Milo Đukanović i ministar vanjskih poslova Slovenije gospodin Karl Viktor Erjavec.

Smatramo da će ovaj projekat pored novih radnih mjesta za Žabljačane značajno doprinijeti valorizaciji prirodnih ljepota i turističkih potencijala durmitorskog kraja.

Decenija nezavisnosti

Decenija nezavisnosti – s ponosom slavimo

Povodom obilježavanja desetogodišnjice od obnove nezavisnosti pod sloganom "Decenija nezavisnosti – s ponosom slavimo", obrazovno-vaspitne ustanove opštine Žabljak u saradnji sa Opštinom Žabljak, Turističkom organizacijom Žabljaka, a pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvjete Crne Gore organizuju Sajam suvenira. Žabljački školarci će napraviti crnogorske suvenire i izložiti ih na štandovima na Glavnom Trgu u 10h i isti će trajati do 13h. Obzirom da je ova izložba i prodajnog karaktera, sva sredstva od prodaje suvenira biće donirana u humanitarne svrhe djeci sa posebnim potrebama.

Pozivamo sve zainteresovane da nam se pridruže u ponedjeljak, promovišemo tradiciju i kulturu naše zemlje i budemo humani!

MOSTOVI SPAJAJU LJUDE

VIII međunarodni festival-vašar "MOSTOVI SPAJAJU LJUDE"

MJESTO I VRIJEME ODRŽAVANJA: Veliki most na rijeci Tari sa okolinom, 14.05.2016. od 13 do 17 h.
PROGRAM MANIFESTACIJE:
- Svečani defile,
- Prigodna besjeda,
- Muzički program (folklor, mažoretke, izvorne narodne igre i pjesme, recitatori
- Sportski program,
- Biciklisti i paraglajderi.

DOBRODOŠLI NA TARU!

Decenija Nezavisnosti - Hiljadu Godina Državnosti

Durmitor Orienteering Challenge

Durmitor će po prvi put biti domaćin trodnevnog medjunarodnog orijentiring takmičenja pod nazivom: Durmitor Orienteering Challenge, koje ima za cilj, prije svega, da izvrši adekvatnu pripremu za Šampionat Jugoistočne Evrope u orijentiringu, koji će se takodje održati na Durmitoru, avgusta 2017 godine.

Ove godine takmičenje će se održati u periodu 29-31. Juli 2016.

Više informacija na linkovima:
www.dochallenge.me
http://www.seeoc2017durmitor.me/

Decenija Nezavisnosti - Hiljadu Godina Državnosti

Decenija Nezavisnosti - Hiljadu Godina Državnosti

Opština Žabljak i Turistička Organizacija Opštine Žabljak, povodom obilježavanja desetogodišnjice nezavisnosti i 1000 godina državnosti Crne Gore, organizuju koncert ZORANA KALEZIĆA koji će se održati u Sali Centra za Kulturu - Žabljak, 19.05.2016.g u 20h pod sloganom: DA JE VJEČNA CRNA GORA!!!

Dan Evrope

Obilježavanje Dana Evrope na Žabljaku

Povodom obilježavanja 9. maja Dana Evrope, državni sekretar za evropske integracije i glavni pregovarač ambasador Aleksandar Andrija Pejović će posjetiti opštinu Žabljak, gdje će zajedno sa saradnicima i partnerima iz lokalne samouprave i NVO sektora, kao i prethodnih godina, nizom prigodnih kulturnih i informativnih sadržaja obilježiti ovaj značajan evropski datum. U saradnji s opštinom Žabljak, manifestaciju će pratiti informativni štandovi na gradskom trgu na kojem će građani moći da, u razgovoru s predstavnicima Ministarstva, saznaju više o Evropskoj uniji i pripremama Crne Gore za članstvo.

Uz obraćanja zvaničnika, bogat obrazovni i muzički program učenika osnovnih i srednjih škola nastupe kulturno – umjetničkih društava i sajam suvenira, biće takođe organizovan Info dan o Instrumentu pretpristupne podrške koji će biti prilika da se zaposleni u organima lokalne samouprave, predstavnici civilnog sektora i zainteresovani građani upoznaju s mogućnostim koje im se nude u okviru evropskih fondova iz IPA II u period 2014 – 2020.

U 11.00 sati, u sali Opštine, održaće se Info dan o IPA 2014-2020, dok će u 12.00 sati, na gradskom trgu početi manifestacija obilježavanja Dana Evrope. Manifestaciju će otvoriti predsjednik Opštine Veselin Vukićević i ambasador Aleksandar Andrija Pejović, uz učešće učenika osnovne i srednje škole sa Žabljaka koji će izvoditi recitacije na crnogorskom i engleskom jeziku i ritmičke igre. Tom prilikom na gradskom trgu će biti održan i sajam suvenira učenika žabljačkih škola u čast desetogodišnjice obnove nezavisnosti.

Sezona ribolova

1.maja počinje sezona ribolova na Crnom jezeru

1.maj je postao tradicija za ovu vrstu sportsko-rekreativne aktivnocti, a pecaće se od 8 do 19 h.
Pecaće se desno od prilaznog puta.
Jezero inače obiluje pastrmkama- zlatovčicom, potočarom i kalifornijskom.

Cijene su ostale nepromijenjene, dakle:
- Dnevna ribolovna dozvola iznosi 20eura; toliko inače košta i dnevna ribolovna dozvola na Tari gdje je takođe počela sezona;
- Cijena dozvole za članove Ribolovnog kluba sa Žabljaka je 10 eura;
Ribolov nije dozvoljen jedino ponedjeljkom i četvrtkom.

Vancouver, BC

"Let's do it world" ("Let's do it Montenegro")

"Let's do it Montenegro" je dio svjetskog pokreta "Let's do it" i za cilj ima uklanjanje otpada u svim gradovima Crne Gore u maju 2016.
Cilj ovogodišnje akcije je podsticanje svih građana Crne Gore, bez obzira na godine i posao koji obavljaju, i bez obzira na porijeklo i različite pripadnosti, na aktivnije učešće u životu svoje zajednice. Akcija želi da pokaže da malim doprinosom možemo velike stvari učiniti realnim.
Projekat je podržan od strane svih javnih ustanova u Crnoj Gori i Ministarstva održivog razvoja i turizma Crne Gore.

Detaljnije informacije nalaze se na: FACEBOOK - letsdoitmontenegro i FACEBOOK - letsdoitzabljak.