durmitor1@t-com.me +382 52 361 802
Sportski dan na Javorovači

Sportski dan na Javorovači

LTO Žabljak u saradnji sa Ski centrom "Javorovača" organizuje obuku i usavršavanje za ski-skakaonice - (U znak sjećanja na skakaonice koje su nekad bile na Žabljaku!) na kojoj mogu učestvovati đeca uzrasta od 6 do 12 godina, s tim što se nakon kratke obuke i provjere sposobnosti, puštaju i mlađa đeca (oko 4 godine), ili starija (do 70 kg težine).

Mini Planica – ski skakaonica za đecu, je projekat poznatog slovenačkog skakača, g-dina Franci Peteka.
Sportski dan je zakazan za 22. novembar, od 10 h.

Mališani, vidimo se, dođite!!!!

Promocija zimske turističke ponude

Promocija zimske turističke ponude

TO Žabljak će počevši od danas, u saradnji sa NTO Crne Gore i resornim ministarstvom početi sa promocijom i prezentacijom nastupajuće zimske turističke sezone.
Evo i termina press konferencija:
16. novembar 13:00h press konferencija Podgorica
25.novembar 13:00h press konferencija sa koktelom Beograd
28. novembar 13:00h press konferencija sa koktelom Trebinje
29.novembar 13:00h press konferencija sa koktelom Dubrovnik
1.decembar 13:00h press konferencija sa koktelom Tirana
2.decembar 13:00h press konferencija sa koktelom Skadar
5. decembar 13:00h press konferencija sa koktelom Ljubljana
6. decembar 13:00h press konferencija sa koktelom Zagreb
24. – 27.novembar sajam u Kragujevcu

Nacionalna turistička organizacija Crne Gore, u saradnji sa lokalnim turističkim organizacijama Ulcinja, Bara, Budve, Tivta, Herceg Novog, Podgorice, Žabljaka i ski centrom Vučje, na današnjoj pres konferenciji u Podgorici predstavila je ponudu za zimsku sezonu i novogodišnje praznike, kao i aktivnosti na promociji ove ponude.
Danica Banjević, pomoćnica direktorice NTO CG, informisala je prisutne da će u susret zimskoj sezoni 2016./2017, Nacionalna turistička organizacija Crne Gore svoje aktivnosti usmjeriti na intenzivnoj promociji ponude novogodišnjih aranžmana i zimskih centara na domaćem i tržištu regiona, i to prvenstveno: Srbiji, Albaniji, Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i Sloveniji. Promocije su započete nastupom na sajmu turizma u Novom Sadu koji je održan kraj septembra, a u narednom periodu planirano je organizacija prezentacija u zemljama regiona (Beogradu, Zagrebu, Ljubljani, Dubrovniku, Trebinju,Skadru i Tirani), putem PR aktivnosti i online promocijom putem zvaničnog portala, društvenih mreža, putem „outdoor” kampanje - postavljanjem bilborda na najfrekventnijim lokacijama većih gradova u zemlji i regionu.Kampanja će se sprovoditi pod sloganom „Sunce, snijeg i more – Crna Gora” a pratiće ga i poseban vizuelni identitet kampanje u skladu sa kojim će biti urađeni i promotivni materijali, bilbordi, online baneri.

*Osim skijanja, sankanja, bordovanja, dnevnog i noćnog hodanja na krpljama, snoukajta, gosti će kod moći da uživaju i u jahanju konja, raftingu, džip safariju, usponu na prirodnim i vještačkim stijenama, vožnji na motornim sankama Durmitorom, nordijskom skijanju...

U ovom trenutku su i Skijalište Javorovača i Savin Kuk na Žabljaku apsolutno spremni za početak zimske turističke sezone. Što se tiče hotela, njih 13 će zvanično raditi tokom zimske turističke sezone. Skijalište Javorovača imaće dnevno skijanje, ali i kao novinu noćno skijanje, zatim organizovane ski kampove za djecu, škole skijanja za najniži uzrast. Što se tiče cijena, ostaće na nivou prošlogodišnjih. Kada je Ski centar Savin Kuk u pitanju, ove godine novina će biti druga žica (za tzv ekstremno skijanje). U ponudi će biti i nordijsko skijanje. Svi restorani tokom sezone biće otvoreni.

ŽABLJAK učesnik projekta 'Crna Gora u ritmu Evrope'

ŽABLJAK učesnik projekta "Crna Gora u ritmu Evrope"

Naš grad će učestvovati u projektu „Crna Gora u ritmu Evrope“.

Manifestacija "Crna Gora u ritmu Evrope" namijenjena je djeci u osnovnim i srednjim školama, a osmišljena je u skladu sa Evropskom poveljom o učešću mladih u životu na lokalnom i regionalnom nivou kao i Bijelom knjigom Evropske unije o mladima. Prvi koraci u cilju realizacije projekta „Crna Gora u ritmu Evrope“ dogovoreni sa na održanom sastanku gradonačelnika Opštine Žabljak sa članovima tima koji realizuju sličan projekat u Srbiji.

Na inicijativu Ambasade Crne Gore u Srbiji, tim koji uspješno realizuje sličan projekat u susjednoj državi posjetio je Nacionalnu turističku organizaciju Crne Gore, predstavio projekat i tom prilikom je dogovoreno da se isti realizuje i u Crnoj Gori. Članovi tima su posjetili opštinu Žabljak i dogovorili prve korake u cilju realizacije projekta.

Što se tiče istorijata same manifestacije, ona je nastala 2008.godine, sa idejom da se na gradskim trgovima, uz velelepnu scenu predstave zemlje Evrope, a da djeca iz svih opština pjevaju pjesme na maternjem jeziku tih zemalja. Prvobitno, koncerti su se održavali na trgovima, a onda se cijela manfestacija "preselila" na nacionalnu Televiziju, gdje se djeca iz svih opština takmiče u pjevanju na jeziku države koju predstavljaju.

Djeca iz 23 crnogorske opštine će imati priliku da učestvuju u manifestaciji, s tim što će se audicije održati u 20 opština. Za audiciju je potrebno da se djeca pripreme da otpjevaju pjesmu na maternjem jeziku zemlje Evrope koju predstavljaju. Podrška ambasada u Crnoj Gori, u tom smislu, veoma je značajna.

Pobjedničke ekipe iz svake opštine, njih 20, učestvovaće na finalnom takmičenju na Televiziji Crne Gore, gdje će ih moći propratiti mnogo širi auditorijum. Za izvođače se glasa u živom dvočasovnom televizijskom prenosu, putem SMS-a, dok na konačan rejting takmičara utiče i ocjena žirija u čijem sastavu će biti predstavnici gradova iz kojih djeca dolaze. U okviru pripremnog dijela projekta, koji traje 6 mjeseci, biće organizovane edukacije za djecu, koje se realizuju u vidu 4 različite sekcije: hor, folklor, moderan ples i solo pjevanje. Sva djeca se pripremaju i obučavaju besplatno.

Možda za javnost, a i djecu je najinteresantnije da će svaku od opština posjetiti ambasadori/ke zemalja čiju pjesmu će izvoditi djeca iz te opštine. Vidjećemo koga će Žabljak imati priliku da ugosti.

Manifestacija "Crna Gora u ritmu Evrope" namijenjena je djeci u osnovnim i srednjim školama a osmišljena je u skladu sa Evropskom poveljom o učešću mladih u životu na lokalnom i regionalnom nivou kao i Bijelom knjigom Evropske unije o mladima. Ovakvo takmičenje, najveće ove vrste u Crnoj Gori ima za zadatak da predstavi zemlje Evrope i Evropske unije, ambasadore tih zemalja putem intervjua, djecu koja pjevaju na maternjem jeziku evropskih zemalja, njihove škole, kao i širu lokalnu zajednicu iz koje dolaze.

Cilj manifestacije je podsticanje, razvijanje i očuvanje mladih talenata, promocija intelektualnosti, tolerancije, ravnopravnosti polova, poštovanje ljudskih prava, različitosti, saradnje, te promocija cjeloživotnog učenja.

Polovina od ukupno prikupljenog novca od glasanja SMS-om se prenosi gradovima iz kojih djeca dolaze, a novac u vidu donacije, isključivo mora biti upotrebljen za poboljšanje i unapređenje kvaliteta prostorija u kojima djeca borave.

Djeca pobjednici cijelog takmičenja putuju 7 dana u zemlju Evrope koju su predstaljali na takmičenju. Zato ovom prilikom izražavamo zahvalnost ambasadama u Crnoj Gori koje su podržale projekat i dale mu na značaju.

TO ŽABLJAK dobitinik nagrade novosadskog sajma

TO ŽABLJAK dobitinik nagrade novosadskog sajma

TO Žabljak je dobitnik Nagrade novosadskog Sajma za projekat Filmski Festival "FROG" koji smo ove godine po prvi put u julu mjesecu organizovali na Žabljaku i koji prelazi u tradicionalni!!!

Ovim putem se zahvaljujemo svima onima koji su nam pomogli u organizaciji pomenutog Festivala, te dali izuzetan doprinos ovom projektu!!!

Nagradu ćemo preuzeti na "Večeri Šampiona" u Kongresnom Centru MASTER tokom trajanja 49.Sajma Turizma u Novom Sadu!!!

P.S. Još jednom napominjemo da ćemo u periodu od 29.09. do 01.10. biti učesnici Međunarodnog Sajma Turizma u Novom Sadu gdje ćemo predstaviti zimsku turističku ponudu Žabljaka i durmitora za nastupajuću zimsku turističku sezonu.

Pozivamo sve zainteresovane koji su u mogućnosti da posjete naš štand koji se nalazi u sklopu velikog štanda NTO Crne Gore.

Ski kamp Žabljak
Cijene u Ski centrima na Žabljaku

Cijene u Ski centrima na Žabljaku za sezonu 2017

*TC DURMITOR – SAVIN KUK CJENOVNIK:
-Jednodnevni ski pas - 15e januar mjesec, 13e - februar,mart, april mjesec;
-Poludnevni ski pas - 10e januar mjesec, 8e - februar, mart, april mjesec;
-Noćni ski pas - 6e; (kupovinom drugih vrsta ski pasova nije uključen noćni ski pas);
-Dječiji ski pas (do 14godina) -8e januar mjesec, 6e – februar, mart, april mjesec;
-Dvodevni ski pas - 25e januar mjesec, 20e - februar i mart mjesec;
-Desetodnevni ski pas - 100e januar mjesec, 80e- februar i mart mjesec;
-Sedmodnevni ski pas70e- januar mjesec, 60e - februar i mart mjesec;
-Petodnevni ski pas - 40e februar, mart, april mjesec;
-Sezonski ski pas - 150e;
-Sezonski ski pas za stanovnike opštine Žabljak – 100e;
-Besplatno skijanje - za djecu opštine Žabljak (zaključno sa 14godina), Crnogorska skijaška reprezentacija, Gorska služba spašavanja;
-Turistička vožnja žičarom - 5e (razgledanje planine, jednokratna vožnja);
-Komplet ski opreme kategorije standard 7e januar mjesec, 5e februar, mart, april mjesec;
-Komplet ski opreme kategorije premium 10e januar mjesec, 8efebruar, mart, april mjesec;

Za predstojeću zimsku turističku sezonu skijalište je spremno, a u funkciji će biti dvije dvosjedne žičare, tri ski lifta i jedan dječiji ski lift, koji opslužuju oko 5 km skijaških staza namijenjenih za alpsko skijanje. Novinu za predstojeću sezonu predstavlja činjenica da će u funkciji biti i žičara „Savin kuk II“, koja je bila u funkciji i za period trajanja ljetnje turističke sezone, a koja žičara prethodnih zimskih turističkih sezona nije bila u funkciji. Time je znatno ojačana ponude skijališta „Savin kuk“, a na oduševljenje mnogih ljubitelja Durmitora, nagovještavamo da će od ove sezone moći da osjete čari još ekstremnijeg skijanja, obzirom da je ta žičara namijenjena za napredne skijaše, te da obslužuje crnu skijašku stazu dužine 800m. Takođe, u ponudi je i staza za hodanje na krpljama dužine 6.5 km (staza kroz šumu) koja povezuje skijalište Savin kuk i Crno jezero, kao i staza za nordjijsko skijanje u podnožju samog skijališta. Skijalište posjeduje i školu skijanja, a u sastavu ski centra će poslovati dva restorana, restoran „Durmitorsko sijelo“ (nacionalni restoran 4*) i restoran Montana, kao i kafe bar Kulina, gdje skijaši ali i oni koji ne skijaju mogu uživati u nacionalnoj hrani i piću.

*SKI CENTAR JAVOROVAČA CJENOVNIK:
Ski pas
- Dnevni za odrasle – 8,00 €
- Dnevni za djecu – 5,00 €
- Nedeljni za odrasle – 48,00 €
- Nedeljni za djecu – 30,00 €
Ski renta
- Ski oprema (dnevno) za odrasle – 10,00 €
- Ski oprema (dnevno) za djecu – 7,00 €
- Ski oprema (nedeljno) za odrasle – 60,00 €
- Ski oprema (nedeljno) za djecu – 42,00 €

U okviru skijališta, kao i svake godine za sve posjetioce radiće istoimeni pansion-restoran, sa tradicionalnom kuhinjom i smještaj u apartmanima na samoj ski stazi. Takođe u ponudi imaju ski školu, kao i ski-kamp za djecu u period od 07.01. do 28.01.2017. sa profesionalnim učiteljima skijanja. Na ski centru će posjetioci moći da iznajme ski opremu, motorne sanke i uživaju u čarima noćnog skijanja, a tokom dana u dnevnim d.j. žurkama na stazi. Napominjemo da sve detaljnije informacije gosti-posjetioci o našim ski centrima mogu naći na njihovim web adresama: http://tcdurmitor.me/ i http://restoranpansionjavorovaca.weebly.com/

Izrada turističkog vodiča
Prva zvanična utakmica KK 'Durmitor' - Žabljak

Prva zvanična utakmica KK 'Durmitor' - Žabljak

Najavljujemo događaj zakazan za sjutra u Sportskom centru na Žabljaku: Naime, kako je Žabljak odnedavno dobio svoj lokalni košarkaški klub, tako su zakazane i prve prijateljske utakmice u Sportskom centru na Žabljaku.

Na rasporedu su mečevi:
od 12 h: KK 'Durmitor' (Žabljak) - KK 'Gorštak' (Kolašin) ... u kategoriji pionira
od 14 h: KK 'Durmitor' (Žabljak) - KK 'Jedinstvo' (Bijelo Polje) ... u kategoriji juniora

Manifestacija „Proslava Svjetskog Dana Turizma“

Manifestacija „Proslava Svjetskog Dana Turizma“

27. septembra je na Žabljaku održana manifestacije „Proslava Svjetskog Dana Turizma“ koji se ove godine održavao pod sloganom „Turizam za sve“, s ciljem da svi ljudi, uključujući roditelje sa malom đecom, lica sa invaliditetom i starije osobe, imaju mogućnost da ravnopravno i dostojanstveno putuju i uživaju u turističkim ponudama, uslugama i okruženju.
Pomenutu manifestaciju smo održali na žabljačkom glavnom gradskom trgu u saradnji sa Udruženjem roditelja đece sa teškoćama u razvoju „Zračak Nade“ iz Pljevalja.
Manifestaciju smo proslavili zajednički kroz igru, ples i glumu, a naši drugari su nam predsatvili i svoje ručno izrađene suvenire sa motivima durmitorskog kraja.

Zimska turistička ponuda Žabljaka na Sajmu turizma u Novom Sadu

Zimska turistička ponuda Žabljaka na Sajmu turizma u Novom Sadu

Obavještavamo sve goste, posjetioce, Ljubitelje Žabljaka i Durmitora, kao i turističke poslenike, da će se Turistička Organizacija Žabljak predstaviti na 49.Međunarodnom Sajmu turizma u Novom Sadu, koji će biti održan u periodu od 29. septembra do 1.oktobra 2016.godine.
TO Žabljak će svoju ponudu izložiti na velikom štandu NTO Crne Gore zajedno sa kolegama iz drugih gradova.
Tom prilikom ćemo pored cijena i aranžama smještajnih kapaciteta na Žabljaku (za zimsku turističku sezonu 2016/2017), predstaviti i ponudu Ski centara, sportsku i kulturno-zabavnu ponudu Žabljaka za pomenuti period, kao i tradicionalnu durmitorsku kuhinju.