durmitor1@t-com.me +382 52 361 802
Predstavnici medija iz Srbije u studijskoj posjeti

Predstavnici medija iz Srbije u studijskoj posjeti

Predstavnici medija iz Srbije borave u studijskoj posjeti Crnoj Gori, čiji je cilj upoznavanje sa aktuelnom ponudom zimskih centara.
Programom studijske posjete, koja završava danas, predviđen je obilazak Kolašina i Žabljaka.
Oni već dva dana borave na Žabljaku, gdje obilaze ski centre i Nacionalni park Durmitor.
Ova studijska posjeta predstavlja nastavak aktivnosti u okviru promotivne kampanje pod nazivom “Sunce, snijeg i more, koju NTO realizuje na tržištu regiona povodom aktuelne zimske sezone.
TO Žabljak je bila domaćin ovoj grupi i organizovala im je ugodan boravak u saradnji sa NTO Crne Gore i Ministarstvom održivog razvoja i turizma.
U ovoj posjeti borave predstavnici RTS-a, agencije Tanjug, Večernjih novosti, dnevnog lista Alo, Informera i Telegrafa, nedjeljnika Express i Color press grupe.

Cijene u ski centrima za sezonu 2018

Cijene u ski centrima za sezonu 2018

Cijene u Ski centrima za nastupajuću zimsku sezonu:

SKI CENTAR "SAVIN KUK":
1. Jednodnevni ski pas – 12 €
2. Poludnevni ski pas – 8 €
3. Noćni ski pas – 6 €; (kupovinom drugih vrsta ski pasova nije uključen noćni ski pas);
4. Dječiji ski pas (do 14 godina) – 8 €
5. Dvodnevni ski pas – 20 € - februar i mart
6. Desetodnevni ski pas – 100 € januar mjesec, 80 € - februar i mart mjesec;
7. Sedmodnevni ski pas 70 € - januar mjesec, 60 € - februar i mart mjesec;
8. Petodnevni ski pas – 50 €
9. Sezonski ski pas – 150 €;
10. Sezonski ski pas za stanovnike opštine Žabljak – 100 €;
11. Besplatno skijanje – za djecu opštine Žabljak (zaključno sa 14 godina), Crnogorska skijaška reprezentacija, Gorska služba spašavanja;
12. Turistička vožnja žičarom - 7€ odrasli, 4€ djeca, 5€ odrasli- I(prva) žičara
13. Komplet ski opreme kategorije premium 10 € januar mjesec, 8 € februar, mart, april mjesec
14. Avanturisticki park- 5€ za djecu od 4 do 8 godina; 7€ za djecu od 9 do 16 godina

SKI CENTAR "JAVOROVAČA":
restoranpansionjavorovaca.weebly.com
scjavorovaca@vzsport.co.me
+38252/361-104 +38267/800-971 +38267/618-618
Ski pas
- Dnevni za odrasle – 8,00 €
- Dnevni za djecu – 5,00 €
- Nedeljni za odrasle – 48,00 €
- Nedeljni za djecu – 30,00 €
Ski renta
- Ski oprema (dnevno) za odrasle – 10,00 €
- Ski oprema (dnevno) za djecu – 7,00 €
- Ski oprema (nedeljno) za odrasle – 60,00 €
- Ski oprema (nedeljno) za djecu – 42,00 €

Detaljnije informacije i rezervacije se mogu naći na adresama:
- www.tcdurmitor.me (Savin Kuk)
- www.javorovaca.me (Javorovača)

Proslava dana opštine Žabljak

Proslava dana opštine Žabljak

PROGRAM PROSLAVE DANA OPŠTINE ŽABLJAK:
* 9h – Opštinski kros
* 10h – Polaganje vijenaca na Spomenik palim borcima i žrtvama fašističkog terora 1941-1945
* 12h – Svečana sjednica Skupštine opštine
* 13h – Svečani ručak
* 16h – Turnir u malom fudbalu (finale)

Besplatan ulaz u NP Durmitor

Sjutra besplatan ulaz u NP Durmitor

Povodom Dana NP Durmitor, kao i u skladu sa Odlukom o visini naknada za korišćenje prostora, obavljanje djelatnosti i pružanje usluga, Javno preduzeće za nacionalne parkove Crne Gore je odobrilo besplatan ulaz u ovo zaštićeno prirodno područje u srijedu, 06. septembra.
Zaposleni u NP Durmitor će obilježiti ovaj dan organizovanjem radne akcije na čišćenju lokaliteta Crno i Zminje jezero, postavljanjem novog mobilijara, kao i popravkom postojećeg, a sve u cilju da izuzetno posjećene lokacije bude što bolje uređene i očišćene.
*Nacionalni park Durmitor je jedinstven i specifičan po svojim prirodnim i kulturnim vrijednostima. Kao prirodno dobro izuzetne univerzalne vrijednosti, NP Durmitor je 1980. godine upisan na UNESCO Listu svjetske kulturne i prirodne baštine, a rijeka Tara u Svjetske ekološke rezervate biosfere od 1977. godine.
Pozivamo sve ljubitelje prirode i boravka u zdravoj životnoj sredini, bicikliste i rekreativce, da uz besplatan ulaz, u srijedu, povodom Dana NP Durmitor posjete ovo UNESKO-vo zaštićeno prirodno dobro. Takođe pozivamo sve građane da u cilju očuvanja prirodnih vrijednosti, ličnim primjerom i odgovornim odnosom prema zaštićenim prirodnim područjima, i životnoj sredini uopšte, doprinose podizanju svijesti o značaju njihove zaštite.

Downhill Adventure

Downhill Adventure

Durmitor Downhill Adventure, uz podršku TO Žabljak biće održan 26. i 27. avgusta 2017. godine.

Delta City

Delta City - promocija zimske turističke sezone

U nedjelju, 17.12.2017. organizovana je promocija zimske turističke sezone u Delta City-ju u Podgorici od 10h. Press konferencija je zakazana za 17h.
Nastupamo pod sloganom kampanje “Crna Gora – Sunce, Snijeg i More”, u saradnji sa NTO Crne Gore.

TO Žabljak na Trećem turističkom forumu

TO Žabljak na Trećem turističkom forumu

U periodu od 25-27. oktobra, u Petrovcu, u Hotelu “Palas”, u organizaciji Nacionalne Turističke Organizacije Crne Gore, organizovan je treći po redu forum turističkih radnika.
Svoje učešće na pomenutom imala je i Turistička organizacija Opštine Žabljak, sa dva svoja predstavnika.
Forum su otvorili državni sekretar Ministarstva održivog razvoja i turizma Damir Davidović, predsjednik Izvršnog odbora NTO CG Predrag Jelušić i direktorica Nacionalne turističke organizacije Crne Gore Željka Radak Kukavičić.
-Prvog dana foruma održano je predavanje, kao i panel diskusija na temu: Koncept destinacijske menadžment organizacije na kojoj su govorili univerzitetski profesori: Ivo Županović, Silvana Đurašević, Bojan Zečević i Jovan Popesku.
-Tema drugog dana foruma je bila: PR i upravljanje događajima u turizmu, o kojoj su govorili Olivera Jovićević, autor i urednik emisije “Upitnik” koja se emituje na RTS-u, Eleonora Albijanić, PR trener i konsultant i Robert Čoban, predsjednik Color Press Grupe iz Beograda. Panel diskusiju na ovu temu moderirala je Dragana Bećirović, stručnjak za odnose s javnošću.
Prije početka panela, upriličeno je zvanično uručenje uređaja AED (Automatski eksterni defibrilator), donacije društvno odgovorne crnogorsko-hrvatske kompanije „Marin Med“ hotelskoj grupi „Budvanska rivijera“.
Riječ je o prijenosnom uređaju, jednostavne primjene, koji se može naći u javnim zgradama, kompanijama i sl. sa zadatkom isporuke električne struje osobama koje imaju srčani zastoj uslijed poremećaja ritma.
-Treći dan foruma za sve učesnike organizovan je izlet - panoramska ruta “Između dvije čarobne obale” u organizaciji lokalne turističke organizacije Bara.
Forum je inače okupio oko 100 predstavnika nacionalnih i lokalnih turističkih organizacija iz Crne Gore i Srbije, Privredne komore Vojvodine, turističke privrede, fakulteta za turizam, Ministarstva održivog razvoja i turizma i Crnogorskog turističkog udruženja.
Turističku organizaciju Žabljak na ovom forumu predstavljale su Anđelić Anđela i Andesilić Marija.

Atraktivne planinske lokacije dostupne on-line

Planinske lokacije dostupne on-line

Turistička organizacija Žabljak je održala konferenciju povodom završetka projekta „IT kao podrška razvoju avanturističkog turizma“, koji je realizovan uz podršku Telenor Fondacije. Projekat je podrazumijevao da članovi planinarskih udruženja i outdoor klubova, biciklisti i ljubitelji prirode nauče više o korišćenju GPS uređaja i mobilnih telefona za lakšu orijentaciju na planini.
Projekat je počeo u maju ove godine, od kada je održano 10 radionica u 5 gradova na sjeveru Crne Gore, i kada je oko 100 zainteresovanih koji se bave različitim sportovima u prirodi ili turizmom usvojilo praksu GPS mapiranja. Oni su se edukovali da unose GPS podatke, uzimaju koordinate lokacija od značaja za turističku ponudu i prikupljaju fotografije planinarskih staza. Svi ti podaci se nalaze na sajtovima klubova, turističkih agencija i organizacija, što ima za cilj dodatnu prezentaciju aktivnog turizma. Na taj način, 46 popularnih planinarskih staza na području nacionalnih parkova Biogradska gora, Durmitor i Prokletije je mapirano i dostupno na internetu. Zanimljivo je što je bilo planirano mapiranje samo 20 staza, ali entuzijazam polaznika je prevazišao sva očekivanja organizatora.
Krajnji rezultat projekta je da su prikupljeni GPS podaci, fotografije i opisi i tehničke informacije o planinskim stazama na sjeveru Crne Gore. Na ovaj način je potencijalnim gostima koji biraju destinaciju za svoj odmor, ili ljudima koji se već nalaze u Crnoj Gori, omogućeno da dobiju adekvatne informacije o rutama za planinarenje ili vožnju bicikla, a skrenuta im je pažnja i na bilo kakve opasne tačke na tim rutama, pa je ova aktivnost ne samo promotivna, već će povećati bezbjednost gostiju na planinama. Sve opisane rute i svi GPS podaci su dostupni na http://www.pedalaj.me/tehnologije-kao-podrska-avanturistickom-turizmu/
Partneri turističke organizacije Žabljak u ovom projektu su bili Outdoor klub The Northern Way iz Berana i Regionalna razvojna agencija za Bjelasicu, Komove i Prokletije, dok je finansijska i logistička podrška pružena od strane Telenor Fondacije.

Dani durmitorske zdrave hrane

Dani durmitorske zdrave hrane

Najavljujemo novu manifestaciju (16-18.avgust) pod nazivom “Dani durmitorske zdrave hrane”.
Organizatori su Centar za kulturu Opštine Žabljak i Lokalna TO Žabljak, a program je sledeći:
* Srijeda 16.08: Izložba umjetničkih slika (Izložbeni hol Centra za kulturu);
* Četvrtak 17.08: Izložba i degustacija zdrave durmitorske hrane od 11h (Izložbeni hol Centra za kulturu);
*Petak 18.08: Promocija i degustacija KAČAMAKA (durmitorskog tradicionalnog specijaliteta) – na obali Crnog jezera sa početkom u 15h.

DAN VANILICA

DAN VANILICA

4. Avgusta, uz pomoć Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja, organizujemo DAN VANILICA na Žabljaku.
Besplatna Degustacija i promocija kolačića biće u Žabljačkim restoranima: “Lupo D’ argento”, “Balkan”, “Pub Kino Durmitor”, “Oro”, “Zlatni papagaj”, “Stara Varoš” i”Dvorište”,i na šetalištu ka Crnom jezeru u intervalu od 10 do 12h.